Leder Johannes Sørhaug i Gravplassforeningen, overrekker prisen til Helga Viksnes Solberg (i midten) og Berit Selland Skaiå fra Kristiansand kirkelige fellesråd.
Leder Johannes Sørhaug i Gravplassforeningen, overrekker prisen til Helga Viksnes Solberg (i midten) og Berit Selland Skaiå fra Kristiansand kirkelige fellesråd.

ÅRETS BESTE 2021:

Voie gravplass vant konkurransen

Kristiansand kirkelige fellesråd er vinner av Norsk forening for gravplasskulturs (NFG) konkurranse «Årets beste». Med tema «Driftsbygning med driftsareal», var det Voie gravplass i bydelen Vågsbygd som ble kåret til årets beste.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har æren og gleden av å overrekke 1. prisen til Voie gravplass, sa styreleder i Norsk forening for gravplasskultur Johannes Sørhaug som delte ut diplom og kr 10 000,- til Berit Selland Skaiå og Helga Viksnes Solberg fra Kristiansand kirkelige fellesråd.

– Samarbeid mellom de som skal bygge og de som skal bruke bygget, er viktig, sier de to glade vinnerne.

Tidligere vinnere av Årets beste

2020 Enebakk kirkegård:

Gravplassens inngjerding og porter

2019 Alstadhaug kirkegård:
Navnet minnelund

2018 Sandnes kommune:
Nettsider

Avskjermet plassering med god plass

Med unntak av Midt-Norge, var alle landsdeler representert i årets konkurranse. Saltdal i nord, Notodden i øst og Egersund i vest, ga alle hard motstand, men til slutt var det Voie i sør som gikk av med seieren.

Juryen, som bestod av fagsjef gravplass hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark Åse Skrøvset, og de to styremedlemmene i NFG Ingrid Klingberg og Anne-Mette Bamble, trakk fram driftsarealets fine plassering inntil fjellskråningen og den grønne åsen bak som dempet inntrykket av den høye bygningen. Det mørke trepanlet stod også fint til vegetasjonen og kirkas arkitektur.

God skjerming mot gravfelt og prosesjonsveier, god adkomst, og romslig plass til drift, kjøring og masselagring, var andre vektige moment for å nå helt til topps.

Med dette føyer Voie gravplass seg inn i rekken av vinnere av Årets beste.

Hestnes gravplass i Egersund fikk andreplass.

Powered by Labrador CMS