Norgeskistas modell Gran2 kan bestilles som byggesett, der man selv sammenstiller, og eventuelt dekorerer, kista som skal brukes til en gravferd.
Norgeskistas modell Gran2 kan bestilles som byggesett, der man selv sammenstiller, og eventuelt dekorerer, kista som skal brukes til en gravferd.

Bygg din egen likkiste

Nå kan du bygge din egen likkiste.

Publisert
Norgeskisten leveres i flere utgaver, men ikke alle i byggesett.
Norgeskisten leveres i flere utgaver, men ikke alle i byggesett.

Norgeskisten på Hurum i Asker kommune, tilbyr byggesett for de som ønsker å bygge kista selv. – Vi ønsker større mangfold i tilbudet av likkister enn det publikum får i dag, sier daglig leder Bård Løtveit.

Får ferdig byggesett med veiledning

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SKU (Standardiseringsutvalget for kister og urner), anbefaler Norgeskistens kister og askeurne.</span></span>
SKU (Standardiseringsutvalget for kister og urner), anbefaler Norgeskistens kister og askeurne.

Norgeskistens to kistemodeller, og ene askeurne, består av norsk gran. Aanesland fabrikker på Birkeland utenfor Kristiansand, produserer kistene og urnene, inkludert byggesettet, for Norgeskisten.

Det er økonomimodellen Gran2 som kan kjøpes som byggesett. Den består av ti deler i ubehandlet gran. Nødvendige skruer og låsepinner, gråpapir, treull og kisteklede medfølger også. Den enkle byggebeskrivelsen ligger lett tilgjengelig på deres nettside. De som ønsker enda mer hjelp, kan se på videosnutten som viser hvordan kista skrues sammen, fôres med treull, pusses og res opp klar til bruk.

Kista i sin enkle, rene form kan brukes slik den er. Eller den kan males og dekoreres etter de pårørendes ønske. Slik kan kista få et personlig uttrykk som speiler den avdøde.

– I gamle dager var det kisteprodusenter bak hver låvevegg. Nå vil vi ha tilbake et større mangfold slik at kistene kan få et mer menneskelig uttrykk, sier Løtveit.

Norgeskistens kister og askeurne er ført opp på lista over SKU (Standardiseringsutvalget for kister og urner) sine anbefalte modeller.

Powered by Labrador CMS