– Jeg synes utvidelsen her på Tjensvoll gravlund fungerer godt. Det eneste negative er fuktproblemene på den navna minnelunden, sier driftsleder 
Hedly Pedersen.
– Jeg synes utvidelsen her på Tjensvoll gravlund fungerer godt. Det eneste negative er fuktproblemene på den navna minnelunden, sier driftsleder 
Hedly Pedersen.

– Nyanlegget på Tjensvoll fungerer fint

– Nyanlegget fungerer helt fint, bortsett fra fuktproblemene på den navna minnelunden, sier driftsleder ved Tjensvoll gravlund, Hedly Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge driftslederen var det eneste problemet med Tjensvoll gravlund før utvidelsen, at den begynte å bli full.

– Den eksisterende massen var god. Vi tilførte kun litt sand i størrelsen 0,22 for at massen på nyanlegget skulle sette seg. Han som graver der, sier dette er den beste massen han jobber med, sier Pedersen.

Tjensvoll gravlund fungerer fint for dem som arbeider der.
Tjensvoll gravlund fungerer fint for dem som arbeider der.

Feltet for navna minnelund er for fuktig

Derimot fungerer ikke massene på den navna minnelunden like bra.

– Da den navna minnelunden ble anlagt, ble opprinnelig masse lagt tilbake. Jeg er usikker på om det var avtalt at massen skulle byttes ut. Det er synd at det ikke ble gjort, for dreneringen her er dårlig. Terrenget ble også lagt for høyt. Vi har ikke problemer i tørt vær, men det blir bløtt når det regner mye. Før en urnenedsettelse må vi ofte ut og øse vann ut av urnehullet, sier han.

De forsøker å bøte på fuktproblemene ved å blande i grovere grus i hullet, når urnehullet fylles igjen.

– Så langt har det vært snakk om så få urner og småkister, at det monner lite. Det har ikke hatt noen virkning så langt. Vi får se hvordan det blir framover, sier han.

Fikk plass til mange flere

De nye gravfeltene som ligger ved Mosvannsparken, må ta hensyn til de store bøketrærne som vokser inntil gravplassen. Derfor er de to bakerste rekkene forbeholdt urnegraver for å spare trerøttene, mens kistegravene legges nærmere prosesjonsveien.

Med 1 585 nye urnegraver, og 785 nye kistegravene, har Pedersen fått mye mer plass å tilby pårørende som skal begrave sine kjære. I tillegg til gravfeltene ved Mosvannsparken, og den nye navna minnelunden, har han også fått nye felt oppå høyden mellom minnelunden og parkeringsplassen.

Powered by Labrador CMS