Husk fagdager i september

Fra magasinet
Se programmet og meld deg på fagdagene 16. - 18. september. Tema: Miljø, bruk av natur, avfallshåndtering og grønn gravplass.

Årets store samling – fagdagene – skjer på Quality Airport Hotel Gardermoen 16. til 18. september. Her blir det grønt tema: Miljø, bruk av natur, avfallshåndtering og grønn gravplass.

Jenny Antonia Madland og Brit Nyfors innleder om gjenbruk og arealbruk. Du får høre om bruk av natur på flere gravplasser rundt i landet, og det blir en egen presentasjon om biologisk mangfold.

Avfallshåndtering blir satt under lupen, og Statsforvalteren orienterer om hvilke muligheter gravplassen har innenfor rammene av lovverk og retningslinjer.

Arbeidsforbruk, arbeidsmiljø, digital gravferdsmelding, maskiner og beredskap er andre temaer på fagdagene.

Se programmet og meld deg på fagdagene her.

Bilde av Tore I. Rahm og Harald Ringstad fra gravplassforvaltningen i Lillestrøm
GRUPPER. Lillestrøm – her ved Tore I. Rahm (til venstre) og Harald Ringstad – har egen maskingruppe og egen grønn gruppe. Det forteller de mer om på fagdagene i september
Synnøve Haugstad Sira
Kontorleder
Norsk forening for gravplasskultur

Lignende saker

Vestre gravlund er vinneren av årets pris

Under Gravplassforeningens fagdager i Oslo ble prisen for årets beste delt ut. Tema i år var vegetasjonsbruk på gravplassen og vinneren ble Vestre gravlund i Oslo

Digital opprydning i 32.000 graver

De har digitalisert 32.000 graver. På fagdagene i september skal Sandnes inspirere resten av landet.
Foto av Jenny Antonia Madland og beit Nyfors som presenterer digital opprydning

Årets kurs og fagdager

Fagdager i 2024 er for alle som jobber med gravplasser praktisk eller administrativt, og andre som er interesserte i gravplassens praktiske, kulturelle og historiske sider. Her får du en oversikt over alle kurs og fagdager i 2024.
Bilde av mange menensker rundt et bord

Vil kåre landets beste livssynsåpne seremonirom

Gravplassforeningen har valgt livssynsåpne seremonirom som tema for prisen “årets beste”. Prisen deles ut på fagdagene 5. - 7. september i Tromsø. Frist for å melde seg på er 1. mai.

Rekordmange deltagere på krematoriefagdagene

30. nov. til 1. des. inviterte Krematorienettverket til fagdager i Trondheim. Deltagerlisten talte 89 hoder. Det er rekord for andre år på rad.

Nytt styre i Gravplassforeningen

Fagfeltet trenger en tydelig Gravplassforening som sikrer at de viktige debattene blir tatt, mener Magne Hustavenes.