Møt Gravplassforeningens nye daglige leder

Fra magasinet
Hun kommer med lang erfaring fra kulturvern og interessepolitikk. Kari Anne Flaa er Gravplassforeningens nye daglige leder.
GÅR I LAND: Gravplassforeningens nye daglige leder kommer fra jobb med flytende kulturminner, i Norsk Forening for Fartøyvern. Foto: Georg Mathisen

Fra én organisasjon til en annen. – Små organisasjoner må jo være min nisje, smiler Kari Anne Flaa.

Kulturvern

27. mai tar 54-åringen over som daglig leder i Gravplassforeningen. Dit kommer hun etter seks år som spesialrådgiver i Norsk Forening for Fartøyvern. En forening med to ansatte, og en forening som omgangskretsen hennes ikke hadde hørt om før hun fikk jobb der. Akkurat som Gravplassforeningen.

– Det første jeg tenkte da jeg så annonsen, var «kulturvern». Jeg ville prøve noe nytt med et meningsfullt samfunnsoppdrag, samtidig som det skulle ha en stor del av kulturvern i seg, sier hun.

Nytt fag

Den nye daglige lederen innrømmer at hun ikke kan noe om selve faget. Men i tillegg til kulturvern kan hun mye om interessepolitikk. Det har hun arbeidet med i 22 år. Før fartøyvern handlet det om universell utforming hos Blindeforbundet. 

I den nye jobben regner hun med å kunne bruke det hun kan om både materiell og immateriell kulturarv, tilgjengelighet, interessepolitikk – og standardisering, siden Standardiseringsutvalget for kister og urner blir en del av jobben.

– Nå må jeg virkelig sette meg godt inn i tingene, se på rapporter og ha møter. Og lese Gravplassen, ikke minst. Jeg skal være med på alt som er å være med på av fagdager og seminarer. Særlig i begynnelsen er det kjempeviktig å skaffe seg nettverk. Jeg må prioritere å få kunnskap og kontakter, sier Kari Anne Flaa.

Gjøre foreningen synlig

Kari Anne Flaa vil gjøre Gravplassforeningen synlig. Les mer om hvordan hun tenker og om programerklæringen hennes i Gravplassen nr. 2, som kommer ut til leserne i juni.

Georg Mathisen

Lignende saker

Vil kåre landets beste livssynsåpne seremonirom

Gravplassforeningen har valgt livssynsåpne seremonirom som tema for prisen “årets beste”. Prisen deles ut på fagdagene 5. - 7. september i Tromsø. Frist for å melde seg på er 1. mai.

Rekordmange deltagere på krematoriefagdagene

30. nov. til 1. des. inviterte Krematorienettverket til fagdager i Trondheim. Deltagerlisten talte 89 hoder. Det er rekord for andre år på rad.

Nytt styre i Gravplassforeningen

Fagfeltet trenger en tydelig Gravplassforening som sikrer at de viktige debattene blir tatt, mener Magne Hustavenes.

Nye tider

Endelig kommer Gravplassen ut til dere alle. Som kjent gjorde styret en relativt stor endring i måten å produsere og utgi bladet på sist år. Vi benyttet også muligheten til å gjøre gjennomgående endring og fornyelse av layout og oppsett.

Krematoriefagdager på Gjøvik

Aldri før har så mange vært samlet til Gravplassforeningens årlige krematoriesamling. Den siste uken i november tok over åtti personer turen til Gjøvik – kommunen som huser innlandets eneste krematorium.

Kom med forslag til Årets beste-pris for avfallsreduksjon

Nå er det tid for å sende inn forslagene til Årets beste-prisen. Denne gangen er det strategier og forsøk for å få til avfallsreduksjon som skal belønnes.